Пращат на съд пловдивчанин за домашно насилие, пребивал системно жена си, сина си и тъщата

Насилникът живеел на семейни начала, но без брак с пострадалата жена

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт за извършено системно домашно насилие, закана с убийство, побой и хулиганство спрямо жена, нейните родители и 11-годишно дете
Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо И.И., на 44 г. Той е предаден на съд за това, че на 13.08.2021 г., в гр. Пловдив, в жилищен вход, се заканил с убийство на 68-годишна жена, като я причакал до входната врата на жилището, хванал я с ръката си за гушата и заявил, че ще я убие, ликвидира и унищожи, което заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

И.И. е предаден на съд и за това, че на 20.08.2021 г., в гр. Пловдив, в условията на домашно насилие е причинил лека телесна повреда на 43-годишна жена, с която живеел на съпружески начала, изразяваща се в кръвонасядане в областта на корема, което довело до причиняване на болка и страдание – престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а, вр.чл. 120, ал. 2 от НК.

И.И. е обвинен и за това, че на 19.08.2021 г., в гр. Пловдив, в условията на домашно насилие причинил лека телесна повреда на 11-годишно момче, негов син, изразяваща се в контузия на шията, което довело до причиняване на болка – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

И.И. е обвинен и за това, че на 20.08.2021 г., в гр. Пловдив, в обществена сграда извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като крещял на висок глас и след това нападнал 67-годишен мъж и му нанесъл удари с ръце и крак по тялото – престъпление по чл. 325, ал. 1 НК.

По делото е установено, че пострадали от домашно насилие са 43-годишната жена, с която И.И. живеел на съпружески начала, и техният син – 11-годишно момче. С постановление на съда бил определен режим на срещи на И.И. със сина му, които трябвало да се осъществяват в присъствието на служител от Отдел „Закрила на детето“ – Пловдив. Бащата не спазвал режима по съдебната ограничителна заповед. Той посещавал училището на малолетното дете, упражнявал психическо насилие спрямо него, като го обиждал и заплашвал. Това се случвало и с майката на момчето. И.И. я причаквал в сградата, където работела. Физическо насилие е упражнил и спрямо сина си.  И.И. се заканил с убийство на майката на пострадалата жена, както и нападнал 67-годишния й баща.

Спрямо обвиняемия И.И. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top