Пратиха изнасилвач на баба за 6 години в затвора

Л.М. пребил, гаврил се и плашил възрастната жена в дома й в пазарджишко село

6 години затвор получи изнасилвач на възрастна жена. Решение на Пловдивския апелативен съд, с което е наказанието е наложено на подсъдимия с инициали Л. М. за влизане нощем в чуждо жилище, грабеж и изнасилване на възрастна жена, е потвърдено от Върховният касационен съд.

По делото е установено, че осем месеца след като Л. М. е излязъл предсрочно от затвора след изтърпяване на четиригодишна присъда за изнасилване, на 27.04.2018 г. той отново извършил същото престъпление.

Около 2,40 ч. през нощта отишъл в дома на пострадалата в пазарджишко село, знаейки, че тя живеела сама. Почукал на прозореца и й поискал цигари. Тя му подала две цигари през прозореца на хола. Минути след това чула, че на входната врата се блъска. От силните удари вратата се строшила. В къщата нахлул мъжът, който държал нож в ръката си. Приближил се към жената, хванал я здраво за ръцете, опирайки ножа в гърлото й. Ударил й няколко шамара и я заплашил, че ще я нареже на парчета.

Пострадалата знаела, че подсъдимият е наркоман и алкохолик. Тъй като я било страх от него, му казала, че има 100 лева в гардероба и ще му ги даде, за да я остави намира. След като прибрал парите в себе си, той пак опрял ножа в гърлото на жената, запушил й устата и ударил няколко шамара.

Казал й да се съблича, като едновременно с това продължил да я удря по главата и лицето. Свалил й дрехите, избутал я към спалнята и я изнасилил.

Подсъдимият си тръгнал, като заплашил пострадалата да не казва на никой за станалото, а с парите признал, че щял да си купи наркотик. След това си тръгнал. Пострадалата се облякла и излязла пред къщата. Видяла, че подсъдимият отново се връща. Той се приближил до нея и й предложил да се връщат в леглото. Жената заявила, че я боли корема и трябвало да отиде до тоалетната, която се намирала в задния двор на къщата. Успяла да се покатери по тухлената ограда и да се скрие при съседка.

Пловдивският апелативен съд счита, че присъдата за Л. М. трябва да е 9 години лишаване от свобода, но заради задължителната законова редукция, която се прилага при съкратено съдебно следствие, следва да бъде наложено наказание лишаване от свобода в размер на 6 години.

Решението за наказанието на Л. М. е окончателно и не подлежи на обжалване. То е приведено в изпълнение и подсъдимият вече изтърпява присъдата си.

Подобни статии

Top