Закопчаха насилник, плашил да обезобрази жена

Съдът в Ямбол го остави в ареста

Ямболският съд остави в ареста мъж, нарушил заповед за незабавна защита от домашно насилие и заплашвал със саморазправа и побой. Иван Д. е задържан по искане на Районна прокуратура – Ямбол. Той е обвинен, че в периода 25. 08. – 08. 11. 2019 година, действайки в условията на продължавано престъпление не е изпълнил Заповед за незабавна защита от домашно насилие, издадена от Районен съд – Ямбол, забраняваща му да приближава на разстояние по-малко от 50 метра жилището, местоработата, местата за социални контакти и отдих на жена, която заповед той нарушил три пъти за посочнето време, съобщиха от Районната прокуратура в града.

Иван Д. е обвинен и за това, че на 8 ноември се заканил с престъпление против личността на жената, заявявайки: „Ще те пребия, ще те обезобразя“, като деянието е извършено в условията на домашно насилие и това е могло да събуди основателен страх у пострадалата за осъществяването му.

Налице е обосновано предположение за това, че Иван Д. е извършил престъпленията, в които е обвинен, както и да извърши ново престъпление, посочва прокурора по случая.

Подобни статии

Top