Правете секс за по-добър сън

Пет начина да заспим по-бързо

Много от нас биха искали да имат по-добър сън, особено ако времето за отдих става все по-кратко. Съвети може да получите всякакви, но едва ли ще са подходящи за всеки. Въпреки че има и универсални – да си лягаме по-рано, да не преяждаме и да не пием кафе преди сън. Полезно е обаче да знаем и други варианти, а също и да ги пробваме.

1. Обърнете внимание на светлината

Не, не е нужно да изключвате цялото осветление час преди да си легнете. Освен това някои просто не могат да спят в тъмна стая. Основният принцип: осветлението преди сън трябва да не е ярко. Добре е да се сдобиете с нощна лампа или с такава, чиято яркост може да се променя. Добър вариант е също светещ будилник.

2. Правете секс

Независимо, че преди сън не се препоръчва да спортувате, за секса това не се отнася. След него много от хората спят като къпани, особено ако са в едно легло с половинката си. За самотниците разбира се също има вариант.

3. Вземете вана или топъл душ

Може този съвет да ви се стори прекалено прост, но работи отлично. При всички случаи след баня ще се отпуснете, а горещата вода ще ви загрее и ще ви настрои за почивка. Спомнете си колко добре се спи по време на отпуск, след къпане!

4. Включете въображението

Не трябва да броим овце преди сън. Представете си, че сте на някое приятно място и се занимавате с приятни неща. Може дори да помислите как да израснете в кариерата, нека мозъкът да започне да се готви за това. Само не се увличайте!

5. Подгответе се

Ако обичате романтиката, преди сън можете да запалите свещи и да си пуснете приятна музика. Постойте на тихо, помислете за нещо приятно. Със сигурност ще ви се приспи.

Източник: cosmo.ru
Снимка:  GettyImages

Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top