Правят филм за пещерата „Добростански бисер“

Рекламен филм разказва за най-новата туристическа атракция в Община Асеновград, пещерата „Добростански бисер“.

Създаването  на лентата вече се подготвя, а филмът трябва да е готов до началото на активния туристически сезон. Заснемането ще става с дрон, а готовият продукт ще е с продължителност около пет минути.

Освен разказ за пещерата, филмът ще обхване по-важните забележителности и обекти в района на Добростанския масив.

„Добростански бисер“ става част от туристическите атракции на Асеновград

Рекламната лента ще покаже и красивите, но почти непознати места в източната част на общината-околностите и махалите на селата Узуново, Бор, Три могили и село Врата.

Най-новият туристически обект ще бъде отворен за посетители от началото на месец май. Седем нови информационни табели ще бъдат монтирани на ключови места в Общината, за да могат туристите по-лесно да откриват пещерата.

Върху табелите ще има кратка информация и за по-големите и атрактивни пещери „Топчика“, „Иванова дупка“ и „Дружба“, както и за други забележителности в района.

Табла ще има на няколко места по пътя за селата Орешец  и Добростан, непосредствено преди входа на самата пещера, както  и пред най-посещаваните туристически дестинации-Асенова крепост и скалния феномен „Белинташ“.

Идеята за поставянето на таблата е на Общинско предприятие „Туризъм“, а целта е популяризиране на природното наследство в района на село Добростан.

Подобни статии

Top