Правят козирка на „Колежа“ като тази на „Водафон Арена“ в Истанбул

Кметът Здравко Димитров, заместникът му Пламен Райчев и изпълнителят Илиян Филипов са разгледали новия стадион на Бешикташ

Изпълнителят е в правото си да поиска временно замразяване на строителството на стадион „Христо Ботев“, докато не види черно на бяло новите проекти. Това коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров пред „Марица“ след новината, че от строителя ще поиска да бъде подписан Акт 10 за обекта.

„Разбирам го, под непрекъснатия натиск на феновете е, а в същото време трябва да се спазват законите и наредбите“, каза още градоначалникът. Той уточни, че всички искат стадионът да стане възможно най-бързо, но има правила, които не могат да се пренебрегват.

Още миналата седмица след поредната гневна декларация от страна на бултрасите Здравко Димитров заяви, че очаква проектантът арх. Георги Савов да внесе пълната документация за строежа на „Колежа“ до 15 февруари.

„На базата на новите количествени сметки ще бъде остойностена работата пo проекта и ще стане ясно какъв обем от строително-монтажните дейности ще бъдат извършени с отпуснатите от държавата 25 милиона с ДДС. Търсим всички варианти да бъде изградена и козирка на целия стадион“, коментира Димитров.

Заедно със заместника си Пламен Райчев и собственика на фирмата строител Илиян Филипов той е разгледал внимателно начина, по който е направена козирката на новия стадион на Бешикташ в Истанбул.  Тя е от лека конструкция, покрита изцяло от винил. Това я прави значително по-евтина от предвидената за „Колежа“.

„Оказа се, че фирмата, която е проектирала козирката на „Водафон Арена“ в Истанбул, има офис в София. Още тази седмица ще организираме среща с проектантите, за да разберем дали подобно съоръжение не може да бъде изградено и на ст. „Христо Ботев“, обясни Здравко Димитров.

Новият стадион на Бешикташ бе изграден за по-малко от 2 години. Модерното съоръжение е с капацитет 43 000 места и отговаря на всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Стойността му е 100 милиона долара.

 

Подобни статии

Top