Правят кръгово движение над жп релсите на мястото на Бетонния мост (ВИЗУАЛИЗАЦИИ)

Главният архитект на Пловдив представи идейния проект за модернизация на пътната връзка

Кръгово движение, издигнато над жп линиите, ще замени Бетонния мост, след като той бъде съборен. Това предлагат от НКЖИ, съобщи днес главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов пред журналисти. Той представи идейния проект за модернизация на пътната връзка и подчерта, че стартът на реконструкцията ще започне едва, след като бъде реализиран пробива под Централна гара.

От НКЖИ са представили два варианта на идейния проект. Според единия новото пътно съоръжение ще бъде изпълнено изцяло от метал, а според другия – от стоманобетон. И двата варианта били еднакво здрави, като при избора ще натежи по-евтиния в дадения момент вариант, посочи арх. Ахрянов. Засега обаче, количествено-стойностни сметки не са правени, тъй като предложенята са на фаза идейни проекти и тепърва предстои да бъдат внесени проектни предложения, на база на които ще се направи остойностяване, допълни той.

Идеята е да се запази връзката между район „Южен“ и центъра.

„Търсим решение за нещо, което сме свикнали да бъде там, без да сме сигурни дали ни е нужно“, посочи арх. Ахрянов.

Той обясни, че както и при Бетонния мост, така и при изграждане на кръговото движение, ще бъдат направени бетонни рампи. Какъв ще бъде наклонът им обаче, ще стане ясно след изработката на техническия проект и по време на работната фаза. Предвижда се да се направи рампа за качване към кръговото кръстовище и от западната страна.

1 2

Подобни статии

Top