Правят кръгово между Труд и Строево

До края на годината строежът ще стартира

Строителството на кръгово кръстовище на разклона между селата Труд и Строево по пътя Пловдив – Карлово стартира до края на годината. Това съобщиха от пресцентъра на община „Марица“.

Оттам уточниха, че кръговото движение се чака от години от жителите на околните населени места – Строево, Труд, Голям и Малък Чардак.

Според кмета на общината Димитър Иванов за изграждането на новия пътен възел са изпращани многобройни писма до различни институции, в които е настоявано за решаване на проблема – предпоставка за немалко пътни инциденти.

През 2015 г. между Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ и община „Марица“ е сключено споразумение. Според него общинската администрация изготвя проектната документация и извършва отчуждаването на имотите, а АПИ – финансира и изгражда обекта.

„През есента на 2017 г. община „Марица“ е изпълнила всички свои ангажименти по договора, като е представила в агенцията утвърдена проектна документация, подробен устройствен план и договори за дарение на засегнати части от общински имоти“ , признава министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Процедурите за избор на изпълнител ще стартират до края на април

През декември 2017 г. АПИ внася проектната документация в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за издаване на разрешение за строеж. Средствата за изграждането на кръговото кръстовище – 1 100 000 лева са осигурени от агенцията.

„В момента АПИ подготвя обявяването на тръжни процедури за избор на изпълнител на строително-монтажните работи и на строителен надзор на обекта“, се казва още в писмото на министър Нанков.

Планира се процедурите да стартират до края на април, и ако няма обжалване, изграждането на съоръжението ще започне още през тази година.

Подобни статии

Top