Правят нови велоалеи, вижте къде (ВИДЕО)

Още тази година започва изграждането на велоалеи по „Цар Борис ІІІ Обединител“

Още тази година ще започне изграждането на велоалейна мрежа по бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“. Това стана ясно днес, след като кметът Иван Тотев проведе оперативка с проектантите на тротоара на бул. „Марица юг“.

Еднопосочни велоалеи ще има и от двете страни на централния пловдивски булевард, а на бул. „Христо Ботев“ те ще са двупосочни и споделени. На Сточна гара алеите също ще са от двете страни на булеварда, тъй като тротоарите там са широки и има място.

Обсъжда се откъде да преминават пътищата за велосипедисти от Централна гара до кръстовището на ВСИ. Най-вероятно това ще стане по ул. „Славянска“, но тъй като тротоарите там са много тесни, велоалеята ще преминава по пътната настилка. Има вариант улицата да стане еднопосочна, но това също е в процес на обсъждане.

В Тунела ще има поставени мантинели, за да може пешеходните пространства да се асфалтират и да се преминава оттам. Велосипедисти ще могат да преминават през тунела като пешеходци, а ако искат все пак да си карат колелетата, ще трябва да заобиколят през ул. „Митрополит Панарет“ и пл. „Шахбазян“, категоричен беше градоначалникът. Оттам колоездачите ще достигат до велоалеята на бул. „Марица юг“.

Алеи ще има и на бул. „Александър Стамболийски“ в Кючука.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top