Правят операция на жената, блъсната в Анево

Блъснатата жена, чието 2-годишно внуче загина при инцидента, все още е в тежко състояние

53-годишната жена, блъсната от 72-годишен шофьор в Анево е в съзнание, съобщиха от пресслужбата на УМБАЛ „Св. Георги“. Жената има фрактури на крайниците и й предстои операция, уточняват от лечебното заведение.

Жената бе приета в много тежко състояние и с опасност за живота след вчерашния тежък пътен инцидент, при който загина 2-годишното й внуче.

2-годишно детенце загина при тежък пътен инцидент в Карловско (СНИМКА)

Кметът на селото Николай Николов обясни днес пред bTV, че единствената пешеходна пътека е в центъра на селото, на 500 метра от мястото на инцидента. Той допълни, че в този район над 300 души, които живеят в блоковете наблизо, преминават почти ежедневно през пътното платно и че през годините е искал да бъдат направени още пешеходни пътеки, но му било отказвано от Областното пътно управление.

Жената, блъсната в Анево, е с тежки травми и опасност за живота

Той добави и, че мястото на трагедията е доста опасно и, че е имало и други инциденти, за щастие без фатален край. По думите му поставянето на легнали полицаи е невъзможно, тъй като категорията на пътя не го позволява.

Пътят е новоасфалтиран и се е превърнал в скоростна отсечка, казват хората.  Те започват подписка с искане за допълнителни пешеходни пътеки след инцидента.

Шофьорът, блъснал жената, е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР, съобщиха днес от полицията. Образувано е досъдебно производство.

Подобни статии

Top