Правят пълна ревизия на общинското здравеопазване в Пловдив

Одитът започва в края на месеца

Пълен подробен одит на всички общински здравни лечебни заведения ще бъде първото нещо, което ще изиска новият шеф на общинската дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов. Одитът ще започне в края на месеца и ще включва не само финансов анализ, но и подробна информация за състоянието на общинското здравеопазване – ДКЦ-та, болници, лаборатории и диспансери, уточни той, но не каза кой точно ще ги одитира.

Лекарят посочи, че досега е правен само финансов анализ на здравните заведения като търговски дружества. „След анализа от тази проверка ще стане ясно как да продължим и в каква насока да са нашите последващи действия. Ще се обследва тяхната дейност не само като търговски дружества, а най-вече като лечебни заведения, защото добрата медицинска дейност, която те реализират, ще повлече и положителен финансов резултат“, подчерта д-р Калинов.

По думите му анализът ще покаже какви стъпки да предприеме общината. На въпрос на DCNEWS дали ще продължи сливането на двете общински болници – „Св. Мина“ и „Св. Пантелеймон“, Калинов отговори, че това ще стане ясно, след като бъде изготвен анализа. „Когато сме наясно с финансовото им състояние и дейността на болниците, тогава ще решим, защото идеята не е сливането да е механично“, категоричен беше лекарят.

1 2

Подобни статии

Top