Правят паркинг за 17 коли в „Северен“

Три паркоместа ще бъдат за хора в неравностойно положение

Ремонтни дейности по изграждане на паркинг стартираха днес в район „Северен”. Първата копка направиха кметът на района инж.Ральо Ралев и г-н Илиян Златанов – представител на фирмата изпълнител. Паркингът се намира в междублоковото пространство на бул.”България” № 45-51.

Предвидено е да се изградят 17 на брой места за паркиране, като 3 от тях ще бъдат за хора в неравностойно положение. Площта на паркинга е 660 кв.м. Ремонтните дейности ще включват фрезоване на старата асфалтова настилка, демонтиране на съществуващите бетонни плочи, полагане на основа от трошен камък, полагане на неплътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см, и върху него полагане на плътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см.

Освен преасфалтирането ще бъдат подменени уличните и градински бордюри, както и ще бъдат изградени две нови дъждоприемни шахти за нормалното отводняване на паркинга. След приключване на ремонтните дейности ще бъде положена хоризонтална маркировка и ще бъдат монтирани антипаркинг скоби. Общата стойност на инвестицията възлиза на 33 000 лв.

До момента в район „Северен” са изградени четири паркинга по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив (бул.”България” №2-4; междублоковото пространство на ул.”Полк.Сава Муткуров” №65-73 и ул.”Порто Лагос” ; ул.”Победа” №15-21 и ул.”Добротич”; ул.”Васил Левски” №1-5 и ул.”Абоба”) с общ брой отдадени под наем 145 броя, а с новия паркинг паркоместата ще достигнат 159 броя.

Подобни статии

Top