Правят първа копка на модернизацията на жп участъците Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре

Церемонията ще се състои на жп гара Тракия

От 11 часа днес на жп гара Тракия в Пловдив ще се проведе официална церемония  „първа копка“ за стартиране на строителните дейности по модернизацията на  жп участъците  Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре, част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив”.

Железопътен възел Пловдив е една от най-важните железопътни връзки в България, който е пресечна точка на част от трансевропейските и основни национални транспортни оси. Стойността на договора е 132 520 700 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение – до 35 месеца. Изпълнител на договора е Обединение „Геострой Лантания“, включващо фирмите „Геострой“ АД и „Лантания“ АД.

На събитието ще присъстват: зам.-министърът на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов, генералният директор на НКЖИ инж. Златин Крумов и др. официални лица.

Обект „Модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни участъци Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, включително в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост Тракия“ е част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив“ и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

Подобни статии

Top