Правят първа копка на проекта за облагородяване на градската среда в кв. „Гладно поле“

Проектът е на обща стойност 11 886 112,50 лева

Община Пловдив ще даде официално старт на реализацията на поредния голям проект – „Подобряване на градската среда в зона с потенциал за икономическо развитие „Гладно поле“ по ОП „Региони в растеж“.

Проектът е на обща стойност 11 886 112,50  лева и включва цялостната реконструкцията на следните обекти:

– бул. „Санкт Петербург“  – северното платно  – в участъка от ул. „Богомил“ до бул. „Освобождение“,

– ул. „Лев Толстой“ в отсечката от  ул. „Ген. Радко Димитриев“ до ул. „Богомил“.

– ул. „Богомил“ в участъка от  ул. „Лев Толстой“ до бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Генерал Радко Димитриев“ в участъка от ул. „Лев Толстой“ до ул. „Георги Странски“.

Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца и дейностите трябва да приключат до края на април 2023 г.

Проектът ще бъде представен в 9.30 ч. в конферентната зала в Дом на културата „Борис Христов“. Ще присъстват зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, кметът на район „Източен“ Иван Стоянов и ръководителят на проекта Атанас Чилингиров. За участие са поканени също представители на строителите и надзора.

Първата копка е с начален час 11.00 часа. Тя ще състои на бул. „Санкт Петербург“ № 131 (паркинга пред заведенията). На събитието ще присъстват кметът на Пловдив Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, представители на строителите и надзора.

Подобни статии

Top