Правят пешеходна зона до Хуманитарната гимназия, оградата остава

Проектът за многоетажен паркинг в Центъра ще мине широко обществено обсъждане. Нищо на сила няма да строим, увери кметът

„Нищо на сила няма да построим където и да е в Пловдив.“ Това заяви кметът Здравко Димитров след съвместна среща с областния управител Дани Каназирева, родители и учители от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Княз Александър Първи“; проблемът е решението на предишната градска управа да строи многоетажен паркинг до сградата на училището, да натовари улица „4 януари“ като основна артерия, водеща от и до съоръжението и за тази цел – преместване оградата на школото.

Широко обществено обсъждане ще предхожда стоежа, обеща Димитров. „В централната градска част категорично има нужда от места за паркиране, но по какъв начин ще се построи, на кое място, трябва да изберем най-удачното място“, заяви градоначалникът.

„Това е важен казус, непрекъснато водим разговори, за нас най-важното е, че има диалог и комуникация между страните“, увери на свой ред областният управител Дани Каназирева. Тя обяви и решението, взето след днешната среща: улицата край гимназията да стане пешеходна, а входът и изходът на бъдещото съоръжение да се премести откъм бул. „Цар Борис Трети Обединител“. Самата сграда на бившия ТЕЛК пък не е конструктивно пригодна и така или иначе трябва да се събори.

По проект паркингът трябва да се финансира със заем от Фонда на фондовете, но процесът за момента е замразен.

Подобни статии

Top