Правят представителна зала за ОбС в сградата на БНБ на Главната? (ВИДЕО)

Връщат оригиналната визия на фасадата

Представителна зала на общинския съвет ще бъде оформена в бившия банков салон на сградата на БНБ. Това съобщи кметът Иван Тотев пред журналисти днес. В момента сградата все още се ползва от държавната банка по договор за наем, по който БНБ плаща на общината по 24 хил. лв. на месец.

„Този договор обаче изтича в края на годината и ние няма да го подновим, въпреки че получихме писмо от тях за удължаване на договора за наем“, посочи кметът. И допълни, че в сградата има трезорни помещения, които вероятно банката ще продължи да използва под наем, докато не си построи нова сграда. Ще се ползва също и входът откъм ул. „Банкова“. „Надяваме се те да започнат да си строят банковия център“, коментира Тотев.

Припомняме, че този банков център трябва да се помещава на Скобелева майка.

Догодина започва ремонт на старинната постройка.

„Проведохме среща с Камарата на архитектите за вътрешното архитектурно оформление и интериорно обзавеждане на сградата. С конкурс ще изберем проектантски екип, който да оформи сградата в духа на времето, в което е строена. Идеята на община Пловдив е бившият банков салон да бъде представителна зала на Общинския съвет на Пловдив, където да се провеждат тържествени сесии“, поясни Тотев.

Що се отнася до външното оформление, за него имало одобрен проект на БНБ, съгласуван с НИПК. Имало издадено и строително разрешение. По този проект ще бъде върнат някогашният цвят на фасадата и тя ще бъде оранжева.

1 2

Подобни статии

Top