Правят Център за подкрепа на жертвите на сексуално насилие в Пловдив

Центърът ще е в ДКЦ „Пловдив“, ще се подпише споразумение  за сътрудничество

Посланикът на Великобритания  Ема Хопкинс и  областният управител Дани Каназирева обсъдиха необходимостта от съвместна работа на всички институции за решаване на проблема със сексуалното насилие, за превенция и оказване на помощ на пострадалите. На работна среща с участието на представители от община Пловдив, МВР, Районна прокуратура, Районен съд, социалните служби, УМБАЛ “Пловдив“ и РЗИ бяха набелязани политики в подкрепа на жертвите на сексуално насилие и предстоящите дейности за създаване на Център за подкрепа на жертвите на сексуално насилие и в Пловдив, който ще бъде по подобие на Център „Вселена“ – Бургас.

Беше решено областният управител  да координира дейността на работната група, която ще включва представители на всички институции. За целта ще бъде изготвено и подписано споразумение. На по-късен етап предстои да бъде организирана среща с кметовете на общините , относно възможностите  им за участие във финансирането на центъра, който ще обслужва цялата област.

На срещата днес  стана ясно, че община Пловдив има готовност да финансира създаването на центъра. Определени са и помещенията, които се намират на територията на ДКЦ „Пловдив“.

1 2

Подобни статии

Top