Правят велоалея в Асеновград

Изграждане на велоалея, която ще бъде разположена в зоната покрай реката обмисля Община Асеновград.

Участъкът , който ще осигури  по-добри условия за безопасно и приятно придвижване с колела в града ще се намира между НЧ „Родолюбие“ и градския плувен басейн.

За реализацията на идеята местната власт е отпуснала  сумата от 5 500 лева в бюджета за тази година.  Парите ще бъдат вложени в преработка на вече съществуващ проект, който отлежава с години в Общината и за него така и не беше намерено финансиране.

В бюджета за тази година залагаме сума, която ще финансира едва  първия етап на тази идея. Тепърва ще стане ясно как точно ще се осъществи тя и с каква дължина ще бъде участъка за алтернативно придвижване на асеновградчани, каза кметът д-р Емил Караиванов.

Броят на колоездачите в Асеновград все повече нараства. Изграждането на велоалеи ще  осигури достъпна, безопасна и уютна градска среда. Ще бъде облекчен транспортният трафик  и ще бъде подобрена екологичната среда в централната част на Асеновград, като ще бъде предоставена възможност за здравословен начин на живот чрез придвижването с велосипеди по урегулираните за целта места.

През май миналата година над 500 души подкрепиха специална подписка с настояване  градската управа най-сетне да започне да мисли за изграждане на велоартерия в Асеновград.

 

 

 

 

Подобни статии

Top