Правят втора операция на ранената полицайка

Министрите на вътрешните работи и здравеопазването посетиха Гергана Зашева

Втора операция ще бъде направена на ранената по време на футболния мач Левски-ЦСКА полицайка, съобщиха от УМБАЛ „Царица Йоана – ИСУЛ“. Това стана по време на посещението на здравния министър Кирил Ананиев при пострадалата от бомбичка на футболни фенове Гергана Зашева, уточниха от пресцентъра на здравното министерство.

Пред министъра лекарите в болница „Царица Йоана“ подчертаха, че първата операция, при която е извадено стъкло от окото на 24-годишната жена, е минала успешно.

„Гергана е по-добре. Очакваме втората операция, която ще бъде след около един месец. Надяваме се да е успешна и тя да се възстанови напълно“, коментира здравният министър след като разговаря с Гергана Зашева и съпруга й.

Ще се търсят законови промени за недопускане на подобни инциденти

Министър Ананиев изрази надежда да се предприемат и законови промени, за да няма занапред подобни инциденти като този с Гергана Зашева.

Днес на посещение при младата полицайка бяха също вътрешният министър Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия“ комисар Петър Антиев. От лекарския екип те се осведомиха за състоянието и лечението на пациентката, благодариха на медиците за бързата реакция и професионална грижа.

Министър Радев пожела на Гергана бързо възстановяване. В разговор с пострадалата полицайка той сподели категоричната подкрепа на ръководството на вътрешното министерство за приемане на възможно най-ефективни мерки с цел недопускане на подобни инциденти по време на футболни срещи.

Снимки: МЗ и МВР

Подобни статии

Top