Празник на артилерията в Асеновград

Зам.-кметът на Асеновград беше част от празника на ВФ 24490

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Асеновград инженер Петър Петров присъства на честването Деня на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия, 93 години от създаването на Четвърти артилерийски полк и 108 години от Одринската епопея и овладяването на Одринската крепост.

Събитието се състоя в казармения район на Военно формирование 24490.

Петров поздрави военнослужещите от свое име с пожелание за здраве и бъдещи професионални успехи и прочете поздравителен адрес от името на кмета доктор Христо Грудев. Веднага след това, поднесе венец пред паметника на загиналите артилеристи в Балканската и Междусъюзническата войни.

Военнослужещите и официалните гости се поклониха на колене пред саможертвата на героите, след което прозвуча и химнът на България. Церемонията приключи с празничен молебен, отслужен от асеновградски свещеници пред параклис „Свети Георги Победоносец”, намиращ се в казармения район на 4-ти Артилерийски полк.

На празничното мероприятие освен заместник-кметът инженер Петров присъства и заместник-председателят на Общински съвет – Асеновград Иван Чохаджиев.

 

 

Подобни статии

Top