Празник на розата в къща Хиндлиян през уикенда

Една от атракциите на къща Хиндлиян е фонтанът с розова вода

Първият по рода си Празник на розата ще се проведе в къща Хиндлиян в Стария град днес и утре – 26 и 27 юни. Както вече DCnews.bg съобщи организаторите от „Старинен Пловдив“ са приготвили много и разнообразни събития за малки и големи. Всички с вход свободен!

„Една от причините за създаването на този форум е продиктувана от факта, че в КЪЩА ХИНДЛИЯН има уникален фонтан с розова вода, който и днес дарява посетителите с омайното ухание. Бихме искали повече хора да научат за пленителния чар на този паметник на културата“, обясняват от Общинския институт.

Празник на розата предстои в къща Хиндлиян (ВИДЕО)

Ето и програмата на фестивала:

11:00 ч.  Шествие с арка от рози (от фонтана пред Община Пловдив до Къща Хиндлиян) с участието на Смиляна Захариева (певицата с най-мощен глас, регистриран в Гинес), гайдарски оркестър на ансамбъл „Еподай” и деца

12:00 -12:30 ч.  Пристигане в Къща Хиндлиян, откриване на форума, на документална изложба, концерт с участието на Смиляна Захариева, гайдарски оркестър на ансамбъл „Еподай”, ФАФ „Куклици” и ДВГ „Бамбини” към ЦПЛР ОДК Пловдив, отворена зона за снимки „Цветна врата през времето”

12:00 – 20:00 ч.  Базар на производителите на продукти от рози и съпътстващи  демонстрации, Къща Хиндлиян – двор

21:00 ч. Излъчване на филма „Дамасцена”, Къща Хиндлиян – двор

Фестивалът се организира от ОИ „Старинен Пловдив“.

Подобни статии

Top