Празник в приюта за кучета за Международния ден за защита на животните

От 1931 г. 4-ти октомври се отбелязва като Международен ден за защита на животните.

Началото е поставено на Международния конгрес на привържениците на движението за защита на природата във Флоренция, Италия, като е припомнено, че ние сме отговорни както за планетата, на която живеем, така и за всяко живо същество.

Световната общественост е призована да опазва средата, която обитават животните, и да повиши активността си в тяхна защита.

В традиция се превърна тържественото отбелязване на този ден в приюта за безстопанствени кучета при Община Пловдив.  И през 2019 г. на този ден, там вратите ще са широко отворени за всички, които искат да се включат в плануваните събития или  искат да реализират свое тематично мероприятие, насочено в подкрепа на животните и хората, които ги обичат.

Ето и инициативите, с които ОП „Зооветеринарен комплекс“ и Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ искат да насочат  вниманието на пловдивчани към доброволчеството, добротворчеството и безусловната любов към животните:

ВРЕМЕ И МЯСТО  НА СЪБИТИЕТО :

04.10.2019 г. /петък/, от 10:00 до 12:00 часа

Общински приют за безстопанствени кучета, 4-ти километър „Пазарджишко шосе“.

При влошени метеорологични условия, събитието ще се проведе на 09.10.2019 г. /сряда/.

МЕРОПРИЯТИЯ :

От 10:30 до 12:00 часа :

  1. Фотоизложба върху винили : „Щастливо одомашнени“, „Доброволци и приятели“, „С грижа и любов в приюта“.

Снимки на одомашнители с безстопанствени кучета, за които се грижат в домовете си. Снимки от събития, празници, учебни часове и най-обикновени делнични дни, посветени на животните. Снимки, запечатали делника на служители от приюта.

1 2

Подобни статии

Top