Празник за децата в „Южен“, посветен на пътната безопасност и опазване чистотата на града

Организаторите отново са приготвили много забавни и интересни игри

Община Пловдив, Сектор „Пътна полиция“ – Пловдив и BG Бъди активен канят децата от район „Южен“ и техните родители на празник, посветен на пътната безопасност и опазване чистотата на града.

От 18.00 часа на детската площадка по безопасност на движението срещу парк „Белите брези“(Точното място е: детската площадка по безопасност на движението срещу парк „Белите брези“, ул. „Лазо Войвода“ и „Скопие“  ще се проведе второто събитие от съвместната инициатива „Пловдив – по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно”.

Миналата седмица тя се осъществи в район „Тракия“, а целта на инициативата е създаване на навици и отношение  у подрастващите към Пловдив, за да живеят в по-добри, чисти и красиви градове, с по-малко трафик и инциденти.

Организаторите отново са приготвили много забавни и интересни игри, а главен инспектор Ботьо Гиргинов ще покаже на децата и ще ги научи на неща, свързани с пътната безопасност, правилното пресичане и каране на велосипеди и тротинетки, както и спазване на правилата за движение по пътищата.

Младежите от сдружение BG Бъди активен са подготвили много разнообразни състезания, свързани с опазване чистотата на околната среда и разделното събиране на отпадъци със специални награди за най-активните деца.

Община Пловдив и район „Южен“ са осигурили допълнително музикална програма и изненади.

През настоящата година администрацията в лицето на ОП „Организация и контрол на транспорта“ обнови трите детски площадки по безопасност на движението, като възстанови счупените светофари, знаци и маркировка в районите „Тракия“, „Южен“ и „Северен“. Последната изброена в момента се ремонтира изцяло, като е положен нов асфалт, маркировка, предстои да бъдат поставена чисто нова светофарна уредба, пейки и озеленяване.

“Пловдив – по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно”

ПРОГРАМА

18:00ч. – Начало

18:15ч. – Обучение за безопасно движение по пътищата
– Обучение за деца, по време на което биват
представени правилата за движение по
пътищата в реалистична обстановка, водени
от специалист от КАТ

19:00ч. – Чисти игри– Игри за деца, свързани с въпроси за
опазването на околната среда, физическа
активност и разделно събиране на опаковки
– водено от БГБА

19:00ч. – Repair atelier “Сътвори си пъстрота”
– Артистично ателие за рециклиране на
текстил със Силвия Абрашева от Pocherk

– 20:00ч. – Край

Подобни статии

Top