Празнуваме Деня на Черно море с лекция за делфините

Изявеният еколог Димитър Попов от сдружение „Зелени Блакани“ ще представи една дългоочаквана и интересна лекция, която ще запознае с историите и проблемите на делфините в Черно море.

Събитието ще бъде част от отбелязването на Международния ден на Черно море и ще се състои  от 19:00  в зала „Планетариум“ на Регионалния природонаучен музей – Пловдив.

Ето и някои от основните въпроси, на които се очакват отговори:

Как се проучват делфините и защо е нужно това? Лесно ли се „броят“ делфини?  Каква е тяхната роля в екосистемата на Черно море? Как можем да участваме в проучванията на делфини? Има ли заплахи за делфините и необходимо ли е тяхното опазване?

Димитър Попов се занимава с опазване на околната среда от близо 20 години. Участвал е и е управлявал няколко големи проекта в сдружение „Зелени Балкани“ с цел опазване на застрашени видове птици и техните местообитания.

През последните 10 години той насочва усилията си основно към консервационни проекти за проучването и опазването на китоподобните в Черно море. Участвал е в множество международни проучвания, обучения, конференции

Подобни статии

Top