Пребиха лидера на "Подкрепа" в "Либхер" - DC news

Пребиха лидера на „Подкрепа“ в „Либхер“

Според полицията вината била и на двете страни

На 5 май 2022 год.около 10.00 часа вечерта беше пребит председателя на КТ „Подкрепа“ в „Либхер Хаусгерете Марица“ ЕООД – Божидар Матеев. Побойникът се казва Ташко Боруков, работил е за Военна полиция, съобщиха от структурата на синдиката в Пловдив.

Оттам изпратиха и снимки на бития Матеев от деня на инцидента и към днешна дата:

Божидар Матеев обясни, че конфликтът е започнал от забележка за музиката и настояване за спирането й. Напрежението ескалирало, обаче, след като нападателят научил, че Матеев е председател на синдикалната организация в „Либхер“ и, че се бори за правата на работниците там.

Матеев подал сигнал за нападението във Второ Районно управление, като полицаите издали протокол за предупреждение, в който констатацията е, че вината е равнопоставена.

От СРС „Подкрепа“ в Пловдив се съмняват дали случаят не е свързан със синдикалните и социални проблеми в предприятието.

„За нас възниква въпроса дали това няма нещо общо с проблемите, които имаме в „Либхер Хаусгерете Марица“ ЕООД, дали случаят няма връзка със синдикалните и социални проблеми в предприятието, извършващо поредица от нарушения на Кодекса на труда, задължителни предписания на Инспекция по труда и др.“, посочват от синдиката.

Подобни статии

Top