Пребиха шофьор на автобус и кондуктор в Пловдив - DC news

Пребиха шофьор на автобус и кондуктор в Пловдив

Причина за нападението станала забележка към пътничка

Шофьор на автобус от градския транспорт в Пловдив и кондуктор бяха жестоко пребити. Нападението е извършено на последната спирка по линия номер 7 в кв. „Беломорски”.

Нападателят е бил един. Той е извикан от пътничка заради отправена към нея забележка, че говори високо по телефона и пречи.

Шофьорът на автобуса и кондукторът са с различни наранявания в болница. По-тежко е състоянието на кондуктора.

„Съпругът ми е силно стресиран, притеснен, с високо кръвно и кръвна захар. Притеснени и унизени са и двамата”, заяви пред NOVA Лида Минкова, съпруга на шофьора.

Тя обясни, че в събота следобед в автобуса имало пътничка, която разговаряла на висок глас по телефона и с включен високоговорител. Шофьорът й направил забележка.

„Въпросната пътничка започва да ги заплашва, че ще видят какъв бой ще ядат”, разказва Лида Минкова.

Автобусът стига до последната спирка и се връща. В квартал „Беломорски” ги чака същата жена, но придружена от мъж. Той се качил в рейса и нападнал кондуктора и шофьора.

„Съпругът ми е възрастен мъж, на 65 г., а кондукторът е на около 70. Биячът е 30-40-годишен, а пътничката – на около 30. Съпругът ми звъни някой да прибере автобуса, но никой не му вдига. Тогава сам, с разбитата глава, прибира автобуса в гаража. След това отива в Първо районно да дава показания. Оттам също не му е извикана линейка и той се прибра сам с автомобила си у дома. Тръгнах с таксита да го водя по доктори”, разказа още Минкова.

Снимката е информативна

Подобни статии

Top