Пречистващи въздуха апарати за медиците получи  УМБАЛ “Свети Георги“ (СНИМКИ)

Дарението е от пловдивска фирма

Три апарата с високо ефективна филтрация на въздуха получи като дарение УМБАЛ „Свети Георги“. Производител е фирма Tecmen, а конкретният модел е FreFlow V1 TM-H2, съобщиха от областна администрация.

Апаратите бяха дарени на Областния кризисен щаб от пловдивска фирма, а стойността на единия апарат е над 2 хиляди лева. Това съобщи областният управител и председател на щаба Дани Каназирева.

Техниката се препоръчва за лично предпазване на медиците, които са на първа линия в борбата с коронавируса, обясни управителят на фирмата дарител Георги Георгиев.

„Филтриращите апарати са от висок клас и се даряват в подходящ момент на най-голямата болница в страната. Уникалният уред се състои от скафандър, който покрива цялата глава и част от раменете и чрез тръба се свързва със закрепен на кръста пречистващ респиратор, захранващ се с батерии“, допълни Каназирева.

Апаратите са с филтрация до 99,97%  и ефективно предпазват срещу опасни частици, включително вируси по въздуха, осигуряват безопасност и комфортно опериране на медицинските работници.

1 2

Подобни статии

Top