Съдът решава за пияната учителката, хваната с 1,85 промила (СНИМКА)

Тонка Драгиева е задържана след проверка до училището, в което работи

Районният съд в Плводви разглежда делото по внесен обвинителен акт по бързо производство спрямо спрямо 44-годишната учителка Тонка Драгиева от Хисаря, хваната да шофира своя „Опел Корса“ с концентрация на алкохол в кръвта 1,85 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че вечерта на 11 февруари обвиняемата излязла със свои познати, употребила алкохол и се прибрала в дома си около 4 часа – вече на 12 февруари. Починала си едва няколко часа и се приготвила, за да отиде на работа.

За проверка тя е спряна на 12 февруари около 8,05 часа от полицейски служители, провеждащи Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив по линия на безопасността на движението. Жената представила свидетелство за управление на автомобил, което се оказало с изтекъл срок на валидност още през юли миналата година. При извършена проверка с техническо средство „Дрегер Алкотест“, уредът отчел концентрация на алкохол – 1,85 промила.

По делото са приложени справки, разпитани свидетели и др.

Снимка: Фейсбук 

Подобни статии

Top