Предколедно: Над 15 милиона лева за общините в Пловдивска област от държавата

13 милиона 155 хиляди лева отпусна правителството на Бойко Борисов за общините от област Пловдив.

Те са разпределени с постановление на Министерски съвет за ремонт и благоустрояване на улици, на читалища, на паркове и детски площадки, за изграждане на детски градини, канализации в цялата област.

Според документа община Брезово ще разполага с 300 хиляди лева за ремонт и реконструкция на уличната мрежа в града. За община Карлово са разпределени 2 милиона и 522 хиляди. От тях 1 милион и 200 хиляди лева са за реконструкция и основен ремонт на улиците „Карловска“ и „Родопи“ с прилежащи зелени площи в град Баня. 120 хиляди са за ремонт на покрива на НЧ “Христо Ботев“ в Калофер, където са отпуснати и още 55 хиляди лева за ремонт на покрива на кметството. 548 хиляди лева ще отидат за ремонт на улици в град Карлово. Освен това 149 хиляди лева за благоустрояване на площада в село Ведраре. 450 хиляди лева ще отидат и за ремонт на улици в карловските села – Войнягово, Дъбене, Богдан, Горни Домлян, Васил Левски, Христо Даново, Кърнаре, Каравелово и Певците.

За община Кричим има отпуснати 500 хиляди лева за благоустрояване на прилежащи дворни пространства към дневен център за стари хора и парк „Ливингстън“. Община Марица получава 680 хиляди лева за реконструкция, укрепване, ремонт и саниране на сградата на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ в село Войводиново.

В Перущица ще разполагат със 733 хиляди за ремонт на площад „ 27-ми априлий“ и прилежаща инфраструктура, както и на парка в общината. За община Първомай – 1 милион и 20 хиляди лева. От тях 520 хиляди са за основен ремонт и реконструкция на ЦДГ „1 юни“ в село Виница, 300 хиляди за ремонт на част от съоръжения на Пречиствателната станция в Първомай, а 200 хиляди са за ремонт на част от улицата, обслужваща промишлената зона.

Община Раковски ще има 636 хиляди лева за придобиване на недвижими имоти за изграждане на околовръстен път в село Стряма, обслужващ индустриалната зона „Раковски“ .

Община „Родопи“ получава 3 милиона 172 хиляди лева. От тях 1 милион 600 хиляди ще отидат за изграждане на сграда за детска градина в село Брани поле. 1 милион 572 хиляди за изграждане на главни канализационни колектори III и IV-ти в село Устина.

За община Садово са разпределени 992 хиляди за основен ремонт на общинския път Кочево-Караджово. Община Стамболийски получава 2 милиона 300 хиляди за основен ремонт на площада, градския парк и прилежащите съоръжения, за ремонт на НЧ “Н.Й. Вапцаров“ и за реконструкция на лятното кино в града.  Община Хисаря ще има 300 хиляди за изграждане на 11 броя детски площадки в населените места в общината.

Освен 13-те милиона, с друго постановление днес са  одобрени и допълнителни трансфери за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия на стойност над 2 милиона лева.

Община Раковски ще разполага с още 344 548 лева за аварийно почистване на р. Сребра в участъка на с.Белозем. По бюджета на община Лъки ще бъдат разпределени 528 367 лева за възстановяване на подпорна стена на ул.“Възраждане“.

В Първомай ще имат 7 55 767 лева за почистване на коритото на р. Бяла река, преминаваща през село Караджалово.

Община Стамболийски ще има пари за аварийно почистване на отводнителния канал в регулационните граници на с. Ново село – 380 000 лева.

 

Подобни статии

Top