Предложиха ФК Асеновец да стане общински

Ускорява се и ремонтът на ст. „Шипка“ за 100-годишнината на футбола в Асеновград

На среща-разговор в ресторант „Станимака” на УС на ФК „Асеновец-2005” с представители на бизнеса в Асеновград бе обсъдено финансовото състояние на футболния клуб. Констатирано бе, че субсидията от общината в размер на 85 000 лв. е крайно недостатъчна. Спорадичните целеви вноски от местни фирми също не допринасят достатъчно за укрепването и развитието на футбола в града. Затова присъстващите се обединиха около идеята ФК „Асеновец-2005” да стане общински, съобщава asenovgradnews.com.

„Футболът в Асеновград е най-масовият и популярен спорт, като мъжкият отбор има вярна и многобройна публика“, каза председателят на ФК „Асеновец-2005“ и общински съветник Драгомир Георгиев.

„След назначаването на Димитър Илиев за треньор тимът се стабилизира и целите са да гони по-предни позиции в класирането. Субсидията за развитието на футбола в града обаче не е завишавана от години. Ето защо предстои да внесем в общината и Общинския съвет мотивирано предложения с конкретна план-сметка за необходимите средства за футбола, за да бъде сложен край на финансовия недоимък на клуба”, добави той.

Отбелязано бе, че предстои честване на 100-годишнината на футбола в Асеновград. Затова бе препоръчано да се ускори предвиденият основен ремонт на стадион „Шипка”, като за проектирането му да бъде обявен конкурс.

В срещата-разговор взеха участие архиерейският наместник ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев, общинските съветници Борислав Радославов и Петър Филипов, както и няколко местни бизнесмени.

Тази събота от 14:30 часа на стадион „Шипка“ пък е дербито от 16 кръг на Югоизточната „В“ група срещу Евроколеж.

Снимка: Фен Клуб Асеновец

Подобни статии

Top