Предпазни облекла и защитни средства получиха здравните заведения в Пловдив и областта

Областният кризисен щаб предаде ценно дарение

Предпазни облекла, дарени на Областния кризисен щаб, се разпределят в болниците в Пловдив и областта, които ще поемат пациенти с COVID-19. Защитните костюми бяха предадени лично от областния управител Дани Каназирева на директорите на лечебните заведения. Тя уточни, че дарението включва 360 броя защитни костюми от най-висок клас на обща стойност почти 40 000 лева и 345 екипа за еднократна употреба. Те са разпределени между всички  болници – държавни, общински и частни.

„Знам, че не са достатъчно, но каквото зависи от нас, го правим. Най-важното в момента за здравните работници е осигуряването на предпазно облекло. Благодаря на всички дарители, които отделят средства, за да обезпечим болниците на първа линия с изключително нужните в момента защитни средства и дезинфектанти. Медиците имат моята пълна безрезервна подкрепа, както е било винаги досега. Всяко едно дарение ще стигне до тях“, заяви Каназирева.

70 гащеризона за многократна употреба най-висок клас и 40 за многократна получи университетска болница „Свети Георги“. Според ръководството, защитното облекло идва навреме и ще гарантира спокойствие за работещите. Тук предстои откриването на нов сектор с допълнителни легла, в това число и за интензивна грижа.

30 от най-висококачествените защитни екипи и  20 от останалите предаде областният управител и на директора на УМБАЛ “Пловдив“. Директорът на болницата д-р Динчо Генев увери, че към момента лечебното заведение е подготвено, но всяка помощ е добре дошла.

100 броя екипи за еднократна употреба получи и Спешна помощ в Пловдив, които според зам.-директора д-р Димитър Христозов са много нужни на медицинските работници.

Предпазни гащеризони от висок клас за многократна и за еднократна употреба и защитни средства получиха и лекарите от УМБАЛ “Пълмед“, УМБАЛ “Каспела“,  Военна болница, Транспортна болница, МБАЛ “Свети Иван Рилски“ и МБАЛ „Света Каридад“.

1 2

Подобни статии

Top