Предпазните маски до 4 лв. парчето в пловдивските аптеки

Има ли маски по аптеките?

До 4 лв. се търгува един брой предпазна маска в пловдивските аптеки, видя репортер на DCNEWS. Ако въобще ги има.

Между левче, през лев и 50, на места лев и 80, до 2 лева вървят личните предпазни средства, които е добре да носим, ако сме болни – от остро респираторно заболяване, грип или не дай си Боже, коронавирус. В някои аптеки обаче цената на маските стигна до 4 лева.

Спекула или прекалено търсене, което е едно и също, се питат пловдивчани в социалните мрежи.

В някои аптеки цената е по-ниска, но се продават максимум до 5 бройки наведнъж, оплака се потребител във Фейсбук.

Друг пък твърди, че цената на кутия с 50 броя маски преди паниката около разпространението на коронавируса, е била 17 лв., т.е. по 34 ст. на парче.

Въпреки това маски има тук там, а хората се презапасяват, показа проучване на DCNEWS. Пред репортер на сайта аптекарка в една от известните вериги аптеки под тепетата обясни, че маски при тях няма, тъй като последната партида била с такива надути цени, че трябвало да ги продават по 4 лв. бройката.

„Доставени са със самолет от европейска държава“, коментира фармацевтката. Тя поясни, че когато научила каква е цената, собственичката на веригата се отказала да ги купува. „Какво ще правим, когато паниката от коронавируса премине и маските пак станат по 15 стотинки? Няма как да ги пласираме“, обясни аптекарката.

Пловдивчани разказват, че са били свидетели, как в автобуси от градския транспорт предприемчиви „търговци“ продават маски на черно, засега неизвестно на каква цена.

Снимка: Забелязано в Пловдив и DCNEWS

Подобни статии

Top