Предпремиерно в Пловдив през септември –  Тайната „БЪЛГАРЕ“

Седем неразказани истории, бенефис на Христо Димитров

В началото на есента именитият хореограф Христо Ив. Димитров подготвя специален подарък за феновете на българското фолклорно наследство и най-вече за почитателите на изкуството на Национален фолклорен ансамбъл  „БЪЛГАРЕ“.

Деня на своя 50-годишен юбилей – 7 октомври 2019 г., създателят и продуцент на емблематичния ансамбъл ще отбележи с уникален двучасов бенефисен спектакъл в Зала 1 на НДК.

Преди това събитие, на 11 септември от 20:30 часа на сцената на Античния театър в Пловдив ще се състои предпремиерата на спектакъла.

Юбилярят неслучайно е избрал да сподели събитието с пловдивчани, сред които са много негови колеги и приятели. Христо Димитров завършва своето висше образование в АМТИИ-Пловдив в специалност „Хореографска режисура“ и градът под тепетата заема специално място в сърцето му.

Тайната „БЪЛГАРЕ“ – седем неразказани истории е озаглавил разказа за делото на живота си доказаният творец, който и сега е автор на сценария, режисурата и хореографията.

Зрителите ще проследят най-доброто, представено през годините от Христо Димитров и ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ в седем сценични картини.

Освен историята на създаване на всяка от картините, присъстващите ще станат съпричастни и към интригуващи моменти от биографията на ансамбъла и на неговия ръководител.

„На този бенефис за последен път ще изляза на сцената да танцувам  като участник в спектакъл. Приходите от двете представления ще внеса във фонда за реализиране на новата ми идея – предстоящото грандиозно шоу по мои сценарий и режисура, предназначено за европейската и световната сцена.

Това ще е спектакъл с широко международно участие, в основата на който, естествено, ще е ансамбъл „БЪЛГАРЕ“. – открехва леко завесата към новите си творчески търсения Христо Димитров.

 

Подобни статии

Top