Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров в кампания „Топъл обяд“ в Пловдив

БЛС и Българският червен кръст БЧК стартират пилотно инициатива в Пловдив и Хасково, където стават най-много катастрофи.

Председателят на Българския лекарски съюз БЛС д-р Иван Маджаров подкрепи кампания „Топъл обяд“ и лично раздаде храна на нуждаещите се пред известна болница  в Пловдив.

„Благотворителността живее в сърцето на лекаря, защото всеки от нас поне по един път на ден прави някакъв благороден жест към някой болен, а често пъти и към повече. Всеки ден даваме частица от себе си, но такива големи високо хуманни акции като „Топъл обяд“ заслужават дълбоко уважение и огромна подкрепа“, заяви д-р Маджаров.

Той остана възхитен от постоянния характер на кампанията, която повече от 5 години се провежда под тепетата.  Акцията не само подпомага голям брой хора, изпаднали в затруднено положение, и им съдейства да преживяват по-лесно ежедневието си, но ги дарява с топлота и им вдъхва увереност, че не са сами, не са изоставени, че някой мисли за тях и им протяга своята ръка за помощ.

Д-р Маджаров сподели, че БЛС и Българският червен кръст БЧК стартират пилотно инициатива в 2 региона – Пловдив и Хасково, където стават най-много катастрофи. „Идеята е от двете области да се „заделят“ по 15-20 лекари, на които ще се осигурят оборудвани чанти за спешна помощ и при пътен инцидент намиращият се най-близо ще бъде извикан да окаже съдействие на пострадалите, преди да пристигне линейката, която в някои случаи се бави, защото идва отдалеч“, посочи председателят на съсловната организация.

 

Подобни статии

Top