Председателят на Общински съвет награди победители в „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“

Първа награда в конкурса спечели Радостина Гайдарова-Делчева

Председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков взе участие в церемонията по награждаването на победителите в конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“, който се организира от Община Пловдив за 12-та поредна година. В тазгодишното издание на конкурса участваха 8 бизнес проекта, като специална комисия е оценявала всеки един от тях.

„За мен е гордост за поредна година да наградя победителите в единствения по рода си конкурс, организиран от българска община. Възхитен съм от креативността на младите хора на Пловдив и дръзновението, с което те подготвят своите бизнес проекти и ги защитават. Пожелавам им да бъдат здрави и упорито да преследват мечтите си“, заяви председателят в своето слово. Той отправи и специални благодарности към отдел „Спорт и младежки дейности“ към община Пловдив, който за поредна година е организирал конкурса, чрез който се стимулират младите хора в града да реализират своите бизнес идеи.

Първа награда в конкурса спечели Радостина Гайдарова-Делчева, която получи и чек на стойност 7000 лв. Идеята, която й донесе първо място, е изготвяне на „Информационен портал за майки, който захранват своите дечица”. Идеята се е зародила, докато е била в майчинство, сподели тя при награждаването.

Втори остана Лазар Босаков със своя проект „Направи си шевица”. Той получи чек от 4000 лв. за своя проект.

На третото място бяха класирани Даниел Трайков с бизнес проект за „Предприятие за отглеждане на охлюви” и Александра Файн със своя проект за „Производство на сапуни, щамповани с лицата на известни личности”. Те получиха чекове на стойност 2000 лв.

„За 12-ти път община Пловдив провежда този конкурс и е единствената община, която има подобен конкурс. Горд съм, че конкурсът успя да се утвърди и да премине изпитанията на времето. Основната идея винаги е била да се помогне на младите хора, които да останат в България, в Пловдив, където да реализират своите бизнес идеи“, сподели от своя страна зам.-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

„Конкурсът е добър шанс за младите хора да развият своите бизнес идеи и виждаме, че някои от тях са се превърнали в успешни бизнес модели“, заяви и зам.-кметът по „Финанси и стопански дейности“ към община Пловдив Величко Родопски. По думите му предприемчивите млади хора имат нужда от финансиране, за да реализират бизнес начинанията си и конкурсът „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“ спомага за това. „Именно младите хора са носители на новото и именно те трябва да движат нещата в бизнеса“, добави Родопски.

Подобни статии

Top