Предсрочно приключи ремонтът на важно кръстовище в „Централен“ (СНИМКИ)

Движението вече е пуснато, а маршрутът на градските рейсове – възстановен

Четири дни предсрочно приключи ремонтът на кръстовището между булевардите „Шести септември“ и „Васил Априлов“ и движението от днес е възстановено. Това установи проверка на място, извършена от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и заместник-кмета на Община Пловдив с ресор „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев. В проверката участва и общинският съветник от ГЕРБ Петър Ганев.

Преасфалтирането на кръстовището започна на 23 май и се очакваше да продължи до 30-и включително, но благодарение на добрата организация срокът е съкратен почти наполовина.

В рамките на няколко дни ще бъдат ремонтирани северните заходи на кръстовището и в двете посоки, които не са включени в обекта.

„В отделни участъци има сериозни слягания, които са следствие от ВиК-ремонти и правят трудно придвижването на пешеходците и автомобилите“, коментира Пламен Райчев. По думите му това са около 150-200 кв.м и докато пътните строители са на място, е добре да се извърши преасфалтирането, без да се затваря движението. След това ще бъде положена и маркировката на кръстовището.

Припомняме ви, че от днес са възстановени и маршрутите на автобусни линии  – № 15, 17, 37, 44, 93, 99, 113 и 222 от градския транспорт.

Подобни статии

Top