Представиха новата книга на проф. Боян Биолчев „Преселението“

Романът се основава на автентични истории и човешки съдби

Висшето училище по сигурност и икономика събра представители на интелектуалния елит на Пловдив при представянето на „Преселението“ – новата книга на проф. Боян Биолчев. Премиерата на романа в препълнената Голяма заседателна зала на ВУСИ започна с приветствие на ректора на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов, който поздрави автора за изключително завладяващата история, основаваща се на автентични разкази на преселници от времето на Междусъюзническата война (1913 г.).

„Успели сте да разкажете по един неподправен начин покъртителни събития и сте пресъздали колективния образ на страданието на хората през онези трагични години. Дълбоко съм убеден, че романът ще достигне до душите и сърцата на читателите и те ще оценят достойнствата му“, каза проф. Манолов.

Представянето на книгата пред отбраната аудитория във ВУСИ направи проф. д.ф.н. Клео Протохристова, която е преподавател в Катедрата по история на литературата и сравнително литературознание във Филологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Тя подчерта, че сюжетът на „Преселението“ е исторически, а книгата е писана от проф. Биолчев с години.

1 2

Подобни статии

Top