Представиха новия директор на ОД на МВР - Пловдив - DC news

Представиха новия директор на ОД на МВР – Пловдив

И главният секретар на МВР, и новият полицейски шеф отказаха коментари

Главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров представи днес пред ръководния състав на ОДМВР-Пловдив новият шеф на дирекцията ст. комисар Тодор Балев.

Балев е временно преназначен на длъжността директор.

„Уважаеми журналисти, моля да дадете кратък период време на г-н Балев, който сега ще представя пред ръководния състав. В следавщите дни, когато навлезе в работата, види текущите задачи и проблемите, които стоят пред дирекцията, тогава спокойно и навлизайки в задачите, които трябва да се извършват, ще ви даде пресконференция, на която да ви запознае със ситуацията в дирекцията и задачите, които се изпълняват. Дайте му това време от няколко дни да се подготви“ – каза пред медиите ст. комисар Тодоров.

Самият главен секретар също отказа да отговаря на журналисти.

Димитър Балев е роден през 1975 г. в град Чирпан.

През 21-годишния си професионален стаж в системата на МВР той е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в пловдивската дирекция на вътрешните работи и службите за борба с организираната престъпност. Непосредствено след завършване на висшето си образование в Академия на МВР през 2000 г. започва работа като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ към Второ РУ – Пловдив. От 2005 г. до 2010 г. е на същата длъжност  по направление „Борба с организираната престъпност“. През 2010 г. е началник на сектор „Криминална полиция“ към Трето РУ – Пловдив. В края на 2013 г. застава начело на РУ – Труд, а година по-късно ръководи и Второ РУ – Пловдив. През 2018 г. отново преминава на длъжност в сектор към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, където работи до момента.

По време на службата си, за постигнати високи професионални резултати, Димитър Балев е награждаван многократно с „писмена похвала“, „обявяване на благодарност“, а през 2015 г. и с Почетен знак на МВР III степен от министъра на вътрешните работи.

Подобни статии

Top