Представяме ви: Кристиан Чолаков (СНИМКИ)

17-годишният централен нападател иска да играе с Локомотив на „Стамфорд Бридж“ и да победи любимия си Челси

Фейсбук страницата на „черно-белите“ фенове The Magic Of Plovdiv публикува интересно интервю с таланта от ДЮШ на Локомотив (Пловдив) Кристиан Чолаков. Научете повече за 17-годишния централен нападател, който съвсем скоро ще стане пълнолетен.

– Трите ти имена?

– Кристиан Христов Чолаков

– Рождена дата?

– 03.04.2004 година

– Роден град?

– Пловдив

– Кой те заведе на първата ти тренировка и кой беше първият ти треньор?

– Моят баща ме заведе за първи път да се докосна до зеления килим и се влюбих в тази игра. Той беше и човекът, който толкова много настоятелно по детски молех да ме заведе на тренировка. Благодарен съм му, че изпълни и това мое желание.

Започнах в школата на Спартак (Пловдив) при Манол Георгиев. Тренирал съм и при Тодор Костов и Слави Бекриев. Там получих първите футболни съвети и срещнах истински професионалисти, от които разбрах, че футболът не е просто една топка, която да риташ. Прекарах в Спартак страхотни 8 години, срещнах добри футболисти и приятели.

– От кога си в школата на Локомотив?

– В школата на Локомотив съм от началото на 2020 година. Започнах при Марчо Дафчев, а по-късно и при Господин Мирчев на любимия ми пост централен нападател. И на двамата страшно силно благодаря за това, че ми помогнаха в моето развитие. Обичам да наказвам грешките на противниците ни, но още повече обичам, когато със съотборници направим красива комбинация и се получи зрелищен гол.

– Спомен от първият ти мач на Лаута?

– Споменът от първия мач като зрител е мача с Лудогорец, който спечелихме с голове на Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Лукас Салинас. Няма как да пропусна и мача с Тотнъм. Тогава успях и да усетя колко истинска е любовта към Локомотив. Видях,че това са фенове, които не обичат клуба си заради победи и купи , живеят,за да бъдат щастливи като виждат раздаване за святата емблема.

Като състезател първият мач за Локомотив беше срещу отбора на Арда, който бихме 2:0 и в който успях да се разпиша и да направя асистеция. Всеки състезател може да каже, че екипът на Локомотив (Пловдив) предава една друга тежест, гордост и желание за битка.

– Любим футболен отбор и футболист?

– Челси и Бензема. Мечтая един ден да стъпя на „Стамфорд Бридж“ като състезател с отбора на Локомотив и защо не да ги победим. Това ще е първата загуба на Челси, за която няма да се ядосвам. В България освен към Локомотив ,имам симпатии и към Спартак (Пловдив). Истински желая този отбор също да се завърне в професионалния футбол на България.

– Какво обичаш да правиш в свободното си време?

– Обичам да излизам с приятели и да обикаляме из Пловдив… Центъра, Стария град, гребната. Пловдив си е Пловдив.

– Любима песен от агитката ?

– “ Винаги с Вас“ както казах и по рано, за мен това са най-добрите привърженици, които истински обичат отбора!

– Пожелание към феновете на отбора?

– Да не спират да подкрепят отбора и нека винаги са толкова отдадени на магията наречена футбол!

Подобни статии

Top