Представяме ви Тодор Фердинандов – капитанът на Спартак набор 2006

Футболистът вкара решителната дузпа при победата на „гладиаторите“ над Ботев за купата

В дните без футбол официалният сайт на Спартак (Пловдив) продължава да запознава своите привърженици по-отблизо с футболистите на мъжкия тим и школата.

След капитана на представителния отбор Христос Доков, представяме ви специално интервю с капитан на набор 2006 Тодор Фердинандов.

Той е роден на 24 октомври 2006 г., ученик е в 7-ми клас на СУ ,,Св. Патриарх Eвтимий“. От седем години тренира в школата на Спартак.

Фердинандов признава, че за него е истинско щастие да е на футболния терен и да споделя със съотборниците си общата  страст към този велик спорт. 

– От колко време тренираш футбол?

– Още от първа група в детската градина, но активно тренирам от юни 2013 г., когато проведох първото си сериозно занимание на стадион „Тодор Диев“, с първия си треньор г-н Георги Костадинов.

– Как подържаш форма по време на карантината?

– Старая се да не излизам от форма. Всеки ден бягам на кростренажор, след което правя серии от разнообразни упражнения за подобряване на техниката. Продължавам с упражнения за физическо натоварване на различни групи мускули и завършвам с разтягане.

– Харесват ли ти условията в Спартак?

– Аз съм сред първите играчи, от които е сформиран набор 2006 на ПФК „Спартак 1947“. Радвам се, че в последните години клубът се разраства и се надявам скоро той да заеме полагащото му се място в елитното първенство.

Щастлив съм, че наш треньор е капитанът на мъжкия отбор г-н Христос Доков, който ни дава шанс да усетим духа на голямата игра и ни вдъхновява за победи.

– Има ли някой мач, който е по-специален за теб? 

– Всеки мач е важен и с това е специален, но няма да забравя емоцията от мача ни с ПФК „Ботев“ – Пловдив (набор 2006) за Купата на България през настоящия сезон. При изпълнението на дузпи за определянето на победител, аз поех отговорността да изпълня първата дузпа и дадох победния ход за нашия отбор. Победихме с 4:1 и се класирахме за следваща фаза на най-престижния турнир.

– Има ли футболист, на когото се възхищаваш?

– Трудно ми е да посоча само един футболист. Но определено се възхищавам на Еден Азар и Кристиано Роналдо заради упоритостта им и желанието за победа. Всъщност причината да играя под номер 17 е, защото именно това бе номерът на Еден Азар, когато играеше за Челси.

– Какво обичаш да правиш в свободното време?

– Обичам да играя и да гледам футбол и да се срещам с приятелите си.

– До къде се простират мечтите ти във футбола?

– Мечтата ми е да се занимавам с футбол професионално. Бих желал след време да подкрепя мъжкия отбор на родния ми клуб, а по-нататък – защо пък не – да заиграя на световните терени.

Подобни статии

Top