Представят еротичен роман в пловдивската библиотека - DC news

Представят еротичен роман в пловдивската библиотека

Романът „Спи с мен“ на Снежана Ташева с премиера в 17.30 ч. днес

От 17.30 ч. днес в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представен романа на Снежана Ташева „Спи с мен“. Критиката определя книгата като еротичен роман, впечатляващ, прям и директен и освен любовта в обсега му са съвременни проблеми на обществото.

Снежана Ташева е родена в Ямбол. Бакалавър е по обща физика и магистър по Физика на ядрото и елементарните частици. Освен на романа „Спи с мен“ е автор и на фентъзито „Групата от Ада“. Преводач е на книгите „Погребални обреди“ от Хана Кент и „Императрицата“ от Пърл Бък. Публикува разкази в издания за фантастика. Участник в „Ръкописът“ на БНТ.

Това събитие се осъществява със съдействието на Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишна целева субсидия за подпомагане дейността на държавни, общински и регионални институти за създаване, съхраняване и разпространение на произведения на изкуството и културата, както и за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство (финансовото подпомагане компенсира част от вече заплатени разходи за електрическа енергия на организацията).

Снежана Ташева

е завършила магистратура по „Физика на ядрото и елементарните частици“ във Физически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Преподавала е физика и английски език. Работи като преводач на свободна практика от английски и руски.

Ревю на книгата:

Ясена Юрукова е млада жена със скучен живот – творчески блокаж, еднообразна преподавателска кариера… Освен това спи с предишните си гаджета, към които не изпитва никакви чувства. Тя иска нещо ново и вълнуващо, но съдбата я изненадва, като ѝ поднася старите ѝ любови. Явор и Янчо са толкова различни, но и толкова подобни, зарязали я съответно преди единадесет и седем години. Сега обаче и двамата изведнъж ѝ обръщат внимание. Янчо е рус левент, ветеринарен лекар с влечение към бордовите игри, който често заеква. Явор пък е дребничък черноок научен работник, пристрастен към чашката. И с двамата я свързват ярки спомени, но тя трябва да избере един от тях. Любов, приятелство и вярност се преплитат в тази книга, за да заемат най-накрая отредените си места.

Впечатляващ съвременен роман, който предлага много повече, отколкото заглавието и началото му предполагат. Прям и директен, крие в себе си неочаквани изненади и е колкото за любовта, толкова и за израстването; за преодоляването на личните недостатъци и за компромисите, нужни във всяка връзка. За раните, които любовта нанася и които пак тя лекува. За смиряването на гордостта, за близостта и приятелството.

Елена Павлова

Еротичен роман, в който са преплетени много съдби. Героите са интересни, всеки със своята странност, а любовната история вдига много градуси по Келвин. Стилът е лек и увлекателен, а Ясена, Явор и Янчо бързо печелят симпатиите на читателя.

Донко Найденов

Подобни статии

Top