Представят книгата „Атентатът срещу папата. Истинската история“

История, достойна за истински юридически трилър

Представят книгата на Джузепе Консоло, адвокат- защитник на Сергей Антонов  „Атентатът срещу папата.Истинската история“.

Събитието е от 18:00 часа в Малката зала на Дом на културата „Борис Христов”.

Книгата ще бъде представена от журналиста Явор Цаков, председател на комитет за честване на юбилей „35 години от освобождаването на българина Сергей Антонов по обвинението за атентата срещу Папа Йоан Павел Втори! “

Ще  присъстват адвокати, служители на външно-търговски дружества, служители от сферата на сигурността, граждани.

Историята за атентата срещу папа Йоан Павел II, за Али Агджа и „българската следа“ така, както не е разказвана досега. История, достойна за истински юридически трилър.

Разказвачът е Джузепе Консоло, адвокатът на Сергей Антонов – българина, който заедно с още двама свои сънародници е обвинен, че е съучастник в подготовката на атентата на 13 май 1981 г. Разследването и разгорещените спорове по този въпрос ще бъдат запомнени като „процеса на века“.

Авторът. проследява историята, изпълнена със сценични обрати, която се развива на фона на деликатна политическа обстановка – последната фаза на Студената война. Герои в историята са представители на тайните служби от цял свят, спекуланти, терористи, тайни агенти, разследващи журналисти от световна величина, измамници и дори един покаял се каморист.

 Най-накрая тайната „Али Агджа“ е разкрита

Top