Представят най-новата книга на Марин Бодаков в рамките на Plovdiv Jazz Fest - DC news

Представят най-новата книга на Марин Бодаков в рамките на Plovdiv Jazz Fest

„Галерията на сърцето“ включва голяма част от поезията на Марин Бодаков

На 06 ноември от 18:00 ч. в Bee Bop Café ще бъде представянето на една от най-важните поетически книги през тази година. Нейното заглавие е „Галерията на сърцето“ и включва голяма част от поезията на Марин Бодаков. В този сборник са всички негови стихосбирки, късни и непубликувани досега стихотворения, както и някои съвсем ранни стихове.

Редактори на книгата са Надежда Радулова, Зорница Христова и Силвия Чолева. Неин художник е Кирил Златков. Тя е издадена съвместно от издателство „Точица“ и издателството за поезия „Да“. Разговорът за нея и първото ѝ пловдивско представяне ще бъде заедно със Зорница Христова, Кирил Златков и Ина Иванова.

И концерт на Давид Пеня Дорантес

Вечерта ще продължи в Дом на културата „Борис Христов“ от 20:00 ч. с още един забележителен и то фламенко-джаз пианист – Давид Пеня Дорантес. Обичайно свързваме фламенко музиката с китара, но Дорантес преобръща тези представи.

Истински новатор и забележителен музикант силно повлиян от джаза и от класическото си музикално образование, Давид Дорантес променя напълно представите за фламенко музиката. Неслучайно той е поканен да участва и в документалния филм на Карлос Саура „Фламенко, фламенко“.

Дорантес е носител на много музикални награди и гост е на най-престижните фестивали, а в Пловдив той ще пристигне със своето трио.

Снимка: Капитал, Яна Лозева и Фейсбук

Подобни статии

Top