Представят новия двуезичен уебсайт за българско съвременно изкуство

 Сайтът openartfiles.bg представя база данни и архив за съвременно българско изкуство, онлайн библиотека и специално създадени тематични критически текстове.

Първо публично представяне на новия двуезичен уебсайт за българско съвременно изкуство openartfiles.bg ще бъде направено днес. Поканата е от Фондация „Отворени изкуства“ и Фондация „Пловдив 2019“  и е  част от проекта „Open Art Files: Теми, Хора, Пространства, Документи в българското съвременно изкуство“, който цели да популяризира българското съвременно изкуство в страната и в чужбина.

Това е нов проект на фондация „Отворени изкуства“, част от дългогодишната образователна платформа „Въведение в съвременното изкуство“ на фондацията, и е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Представянето ще се състои от 17:30 ч в СКЛАД, ул. Екзарх Йосиф 16, Пловдив.

Сайтът openartfiles.bg представя база данни и архив за съвременно българско изкуство, онлайн библиотека и специално създадени тематични критически текстове. Оpenartfiles.bg е двуезичен и ще се обновява и допълва, за да създаде все по-пълна картина на процесите, основните проблеми, артистите и събитията в съвременната българска арт сцена.

Съдържанието е изградено в четири основни панела: Теми, Хора, Пространства и Документи, представени по ясен и достъпен начин. Панелът Tеми съдържа специално създадени за Оpen Art Files авторски текстове на критици, куратори, историци на изкуството и художници, които да служат за ориентири на читателя.

1 2

Подобни статии

Top