Представят програмата на OPERA OPEN 2022 на Античния театър

Специален гост ще бъде световноизвестният хореограф Лео Муич

Община Пловдив, Държавна опера – Пловдив и Фондация „Пловдив 2019“ ще представят днес на пресконференция програмата на OPERA OPEN 2022 на Античния театър.

Ще присъстват кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по култура и председател на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“ Пламен Панов, директорът на Опера Пловдив доц. Нина Найденова, артистичният директор на Опера Пловдив Лучано Ди Мартино и изпълнителният директор на „Пловдив 2019“ Кирил Велчев.

Специален гост на пресконференцията ще е световното име в хореографията Лео Муич, който заедно с екип от Хърватската опера в Загреб е в Пловдив, за да постави балетния спектакъл „Ана Каренина“ – първата премиера от програмата на OPERA OPEN 2022 на Античния театър. Артистът е поставил свои хореографии за солисти в Американския балетен театър и Парижката опера, както и танцови номера в Щатсбалет Берлин, Национален театър Токио, Националните театри в Унгария, Словения, Хърватия и Сърбия. Като педагог е провеждал мастер класове в редица театри, сред които тези в Загреб, Любляна, Сплит, Марибор, Берлин, Виена и Токио.

OPERA OPEN 2022 на Античния театър е част от програма „Наследство II“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Подобни статии

Top