Представят прототипи за сувенири на Пловдив

Ще станат ясни десетте места, където могат да бъдат закупени сувенирите

Официалното представяне на прототипите за сувенири от проекта “Пловдив за вкъщи – нов дизайн на българския сувенир” ще бъде днес от 17.30 часа в artnewscafe, Пловдив. Това съобщиха от фондация „Пловдив 2019“.

Take Away Souvenir  променя възприятието за идентичността на българския сувенир и го разширява чрез колаборации с български визуални творци. Куратори и продуценти са Studio Komplekt.

Новите сувенири на Пловдив са дело на шестима творци от различни сфери – графичен и продуктов дизайн, мода, архитектура, изкуство, и илюстрация. В селекцията са архитект Пенка Станчева и илюстраторката Розалина Буркова, модният бранд Артелие и графичният дизайнер Николета Носовска, илюстраторът Теодор Георгиев, творческият тандем Мисирков / Богданов, студиото за керамика и продуктов дизайн Tochka & Tochka и бижутерът Нева Балникова. Част от творците ще присъстват на събитието в Пловдив и ще имате възможност да разговаряте с тях.

На събитието ще бъдат обявени и интересните резултати от предварително проведената онлайн анкета за сувенирите на Пловдив. Ще бъдат съобщени и десетте места, където жителите и посетителите на Пловдив ще могат да закупят сувенирите.

Събитието е със свободен достъп и е отворено за всеки с интерес към темата.

“Пловдив за вкъщи – нов дизайн на българския сувенир” е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

След представянето на новите сувенири ще бъде открита изложбата на Правдолюб Иванов – “Роботите не се изпотяват” в Галерия Сариев. Вечерта ще завърши с музикална селекция в artnewscafe.

Подобни статии

Top