Представят романа на Нидал Алгафари "Рано или късно" в Асеновград - DC news

Представят романа на Нидал Алгафари „Рано или късно“ в Асеновград

Авторът е български режисьор, писател и PR, бивш изпълнителен директор на БНТ

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“  организира среща-разговор с Нидал Алгафари – един от най-популярните и продавани в момента български писатели. Тя ще се състои на 8 ноември 2022 г. (вторник) от 17:30 ч. в Лекционната зала на библиотеката. Събитието ще бъде  премиера на неговия му роман „Рано или късно” в Асеновград.

По-късно тази вечер Алгафари ще представи романа си и в Бачково. Началният час на срещата там по предварителна информация е 18:00 ч., тя ще се проведе в залата за гласуване на НЧ „Просвета-1936″.

Авторът е български режисьор, писател и PR, бивш изпълнителен директор на БНТ. Автор е на книгите „Боже, защо господ лъже“, „Алах, милост нямаш ли“, „Любиш ли, ти Бог си“, „Орисани да избираме“.

Романът „Рано или късно” е базиран на много действително случили се събития, преплетени в сюжетна линия, криволичеща между три периода – третото българско царство, опита за изграждане на социализъм и времето след разпада му. Вероятно ще разпознаете някои от героите, други са събирателни образи, трети са включени с реалните им имена. В него се разказва за изключителни личности, като Димитър Талев – най-големия български писател, Ива Ваня – звездата на немското нямо кино, за Аспарух Лешников – Ари – певецът, покорил сърцата на милиони почитатели на шлагерната музика в Европа и Америка, както и за мракобесни човеци като младата и ослепително красива садистка, измъчвала безмилостно в лагерите, за Кочо Черния, прославил се с убийствата преди осми септември, но най-вече този роман е за любовта. Любовта – табу. За красотата на трепетите, след като животът е поднесъл жестоките си превратности. Любов, успяла да се промъкне през наслоената омраза, тоталните различия и наложения данък „обществено мнение”.

Романът разказва за неочакваната, но красиво случващата се любов между двама души, преминали през крайностите на омразата, но открили сродната си душа в залеза на житейския си път. Героите в романа отказват сивотата на ежедневието, за да изживеят в пъстротата на цветовете последните си години. Достатъчно време са имали, за да мразят, а малкото им останало време го изживяват, впускайки се в море от любов.

Нидал Алгафари е роден в София през 1965 г.

Майка му е българка, а баща му – сириец, произхождащ от стар род на Дамаск. Има двама братя и сестра. Женен е за известната психоложка Мадлен Алгафари, която е автор на редица книги. Двамата имат дъщеря и син.

Нидал Алгафари е завършил „Кинорежисура“ във ВИТИЗ (сега НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов“, в класа на проф. Людмил Стайков

Нидал Алгафари е автор и режисьор на студентското предаване „Ку-Ку“ (вкл. на скандално известното предаване за АЕЦ-Козлодуй). Бивш делегиран продуцент на „Шоу и развлекателни програми“ в БНТ. Продуцент, съсценарист и режисьор на игралния филм „Ла донна е мобиле“. Продуцент и режисьор на телевизионните предавания „Наблюдател“ и „Анонси“. Нидал Алгафари е режисьор и на документалния филм „Сирия – история и легенди“. От 2002 г. до май 2004 г. е бил изпълнителен директор на БНТ

Нидал Алгафари е автор и режисьор на студентското предаване „Ку-Ку“ (вкл. на скандално известното предаване за АЕЦ-Козлодуй). Бивш делегиран продуцент на „Шоу и развлекателни програми“ в БНТ. Продуцент, съсценарист и режисьор на игралния филм „Ла донна е мобиле“. Продуцент и режисьор на телевизионните предавания „Наблюдател“ и „Анонси“. Нидал Алгафари е режисьор и на документалния филм „Сирия – история и легенди“. От 2002 г. до май 2004 г. е бил изпълнителен директор на БНТ.

Снимка: 2015.justbe.bg

Подобни статии

Top