Представят сборник от поредицата „Из архивите на ДС“ в ПУ

Ще гостува председателят на Комисията по досиетата

Комисията по досиетата ще представи 44-ия документален сборник от поредицата „Из архивите на ДС: Държавна сигурност и бялата емиграция в България /1944-1991/“ на 16 януари, сряда, от 12:30 ч. в залата на Централната университетска библиотека на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

По инициатива на Катедра „История и археология“ при Философско-историческия факултет на ПУ ще гостуват: председателят на Комисията по досиетата – Евтим Костадинов, зам.-председателят – Айруш Хаджи, както и други нейни членове.

В първата част на срещата Евтим Костадинов ще направи кратка презентация за дейността на Комисията по досиетата.

Във връзка с обучението на студентите от историческото направление и успешния старт на първия випуск на специалност „Документалистика и архивистика“ за учебната 2018/2019 година в Пловдивския университет ще бъдат връчени и предоставените като дарение документални издания от специализираните поредици на Комисията по досиетата.

Във втората част на срещата ще бъде представен 44-ия документален сборник от поредицата „Из архивите на ДС” – Държавна сигурност и бялата емиграция в България (1944-1991).

Темата за бялата емиграция през призмата на репресиите на БКП

Посоченото документално издание дава възможност темата за бялата емиграция да бъде разгледана и през призмата на документите на репресивния апарат на Българската комунистическа партия.

1 2

Подобни статии

Top