Представят стихосбирката "Ноти в косите" в библиотеката в Асеновград - DC news

Представят стихосбирката „Ноти в косите“ в библиотеката в Асеновград

Премиера на книга в Асеновград: Стих и песен ще се слеят в елегантна хармония

Представят стихосбирката „Ноти в косите“ – дело на треньорка по художествена гимнастика. Oт 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – Асеновград АРТ пространство „Стилисимо” ще представи „Ноти в косите” – поетично–музикални откровения с автори Мариана Добрева и Борислав Мирчев.

Стих и песен ще се слеят в елегантна хармония, като в спектакъл на грации по художествена гимнастика. Лиричната поезия на поетесата ще прозвучат в съпровод с музикалните изпълнения на китара на популярния създател на поп и детски песни Борислав Мирчев.

Събитието се организира от Градската библиотека и община Асеновград, като входът за посетителите е свободен.

“Ноти в косите” е първата стихосбирка на Мариана Добрева, със стихове, писани в различни години, и с прекрасните илюстрации, подготвени от златното момиче в художествената ни гимнастика Боряна Калейн. Поетесата е родена в Пловдив. Завършва Националната спортна академия (НСА) в специалност „Художествена гимнастика“. Работи като треньор дълги години в „Академик“. Била е помощник-треньор на Националния отбор „Ансамбъл жени“ и съдия по художествена гимнастика. Член е на Съдийската комисия на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и зам.-председател на клуб „Левски“ – Триадица. От 2020 г. е и част от Управителния съвет (УС) на БФХГ. През един от най-красивите спортове – художествената гимнастика – съвсем естествено емоциите, които носи в себе си и талантът й, се претворяват и в красиви рими. От 2020 г. работи съвместно с Борислав Мирчев, Светослав Лобошки, Алекс Нушев и Митко Гидишки, в резултат на което се раждат много песни. Стиховете й в дебютната книга „Ноти в косите”, разделени в 4 цикъла, отразяват нейния наситен, изстрадан, богат, вътрешен мир, който същевременно носи и оптимизъм, вдъхновение и сила.

Подобни статии

Top