Представят третата част на проекта „Аз съм Българка“ в Балабановата къща

Премиерата е от 18:00 ч. в Дълбока зала

Общински институт „Старинен Пловдив” и фотографът Радослав Първанов представят премиерата на Национален проект „Аз съм Българка!“ – III част. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Премиерата на  третата част от авторския проект „Аз съм Българка!“ на габровския фотограф Радослав Първанов ще бъде днес от 18:00 часа в Дълбока зала на Балабановата къща.

Поводът е историческата 170-та годишнина от първото отбелязване на Деня на Светите братя Кирил и Методий, което се е случило на 11 май 1851 година в Пловдив по идея на Найден Геров.

„През изминалата 2020-та година в района на Римски стадион (като част от Празници на Стария град) гостува II-то издание на проекта и видяхме колко положително бе възприета експозицията „Аз съм българка!”. Авторът – фотографът Радослав Първанов съставя всеобхватната картина на България чрез образи на съвременни българки, посветили се на приемствеността в опазване на духовното и културно наследство. Създаденото партньорство се надгради и сме радостни, че премиерата за България на най-новото, III-то издание, е в Пловдив и то на 11-ти май. Българската жена е била най-силният крепител на вярата и духовността, възпитавайки поколенията в дух на просвещение и грамотност, затова гостуването на проекта „Аз съм българка!” отправя много послания към зрителите”, споделят домакините от ОИ „Старинен Пловдив”.

Откриването на фотоизложбата ще бъде съпътствано с концерт на емблематичния за Пловдив Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева” при ЦПЛР ОДК – Пловдив. Достъпът ще се осъществява при спазване на актуалните за страната противоепидемични мерки. Изложбата продължава до 06.06.2021 г., входът е свободен.

По рано днес, от 12:30 ч., ще тръгне шествие от Римски стадион към Балабанова къща за представяне на проекта.

Подобни статии

Top